What do you want to search for?

white decorative stripes white decorative stripes

OTA VARJO-IT JA -DATA HALTUUN!

Tänä päivänä on hyvin yleistä, että julkisia pilvipalveluita käytetään tehokkuuden ja paremman tiimityön nimissä myös työasioiden hoitamiseen. Tällaisilla palveluilla on vääjäämättä paikkansa osana nykyaikaista työympäristöä ja niiden suosio jatkaa kasvamistaan.

Yritystietojen lähettäminen julkisiin pilvipalveluihin ei ole koskaan riskitöntä

Tälläkin kolikolla on kuitenkin kaksi puolta. Samalla, kun julkiset pilvipalvelut tuottavat valtavasti arvoa käyttäjilleen, ne asettavat haasteita yrityksen tietoturvalle. Yritystietojen, henkilötietojen tai jopa luottokorttitietojen lähettäminen palvelun tuottajan palvelimelle ei koskaan ole riskitöntä. Ei edes silloin, kun kyseessä on palvelu, jota yrityksen IT-osasto suosittaa käytettäväksi.
Todellisuudessa julkisten pilvipalveluiden käyttö altistaa yrityksen monille vaaroille kadonneista tai vääriin käsiin joutuneista projekti- tai asiakastiedoista ja näihin liittyvistä piilokustannuksista aina työntekijän yksityisyydensuojan loukkaamiseen tai salassa pidettävän R&D -dokumentaation julkiseksi vuotamiseen.

Julkiset pilvipalvelut löytävät eittämättä tiensä osaksi useimpien organisaatioiden arkea

On olemassa tapoja julkisten pilvipalveluiden käyttöönoton hillitsemiseksi, esimerkiksi huomioimalla asia yrityksen yleisessä IT-ohjeistuksessa tai estämällä yrityksen omistuksessa olevien laitteiden paikallinen hallinnointi. Julkiset pilvipalvelut kuitenkin löytävät eittämättä tiensä osaksi useimpien organisaatioiden arkea niiden käyttäjilleen tuottaman hyödyn vuoksi. Meidän suosituksemme on, että pyrit hallinnoimaan kaikkea yrityksellesi kuuluvaa tietoa; myös sellaista tietoa, joka sijaitsee kolmannen osapuolen sovelluksissa.

PEDAB DOC -palvelu varjo-IT:n ja datan hallintaan

PEDAB Data Operations Centerin (DOC) tarjoama palvelu varjo-IT:n ja datan hallinnoimiseksi on täydellinen ratkaisu yllä kuvattuihin haasteisiin vastaamiseksi. Palvelumme hakee ja suodattaa tietoa kolmannen osapuolen sovelluksista ja julkisista pilvipalveluista IBM Watson -tekoälyteknologiaa hyödyntäen. Tämän jälkeen data tallennetaan ja se on hyödynnettävissä Christie Nordic -palvelun avulla. Koko ratkaisu on kontitettu ja hankittavissa SaaS-, hybrid- tai on-prem -mallisena yrityksesi yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

PEDAB DOC -palvelu auttaa organisaatioita hallinnoimaan kaikkea niille kuuluvaa tietoa; myös tietoja, jotka sijaitsevat kolmannen osapuolten sovelluksissa. Tämä on hyvin tärkeää useastakin syystä. Sen lisäksi, että datan parempi hallinnoiminen suojelee yritystäsi tietoturvauhkilta, se myös suojaa yrityksesi immateriaalioikeuksia sekä vaikuttaa suotuisasti esimerkiksi rahoitushakemusten yhteydessä tehtyihin riskianalyyseihin. Lisäksi yrityksesi prosessit ja dokumentaatio näyttäytyvät uskottavammassa valossa, joka puolestaan edesauttaa kilpailuetuasi tarjoustilanteissa. Datan kokonaisvaltainen hallinnointi voi jopa auttaa uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamisessa, kun hiljainen tieto voidaan ottaa päätöksenteossa huomioon.

 

Ota yhteyttä Pedabin Business Unit Manager Markku Luotoon maksuttomaan varjo-IT -arviointiin liittyen.
Email: markku.luoto(at)pedab.com tai LinkedIn