What do you want to search for?

Blog

KAIKKI MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ CLOUD PAKEISTA – OSA 1: MODERNI KONTTIAJATTELU

15 syyskuun, 2020

Yleistyvien pilvipalveluiden myötä laskentatehosta on tullut bulkkitavaraa. Teoriassa organisaatiot voisivat optimoida IT-kustannuksia siirtämällä työkuormia aina sinne, mistä kapasiteettia halvimmalla saa, juuri sillä hetkellä. Tämä ei tietenkään vastaa käytännön todellisuutta, sillä eri pilvipalvelut vaativat omanlaistaan osaamista ja työkuormien siirto paikasta toiseen on haastavampaa, kuin markkinointimateriaali antaa ymmärtää. Suunta kohti pilvimäisempiä toimintatapoja on kuitenkin selvä, joten meidän tulee pystyä tarjoamaan asiakkaillemme joustavia ratkaisuita – sellaisia, jotka auttavat heitä menestymään myös tulevaisuuden hybridimaailmassa.

IT-arkkitehtuuria tulisi ajatella kokonaisuutena erillisten palikoiden sijaan. Pohja perustuu modernin, alustariippumattoman ja älykkäästi hallitun konttitoteutuksen varaan ja sen päälle rakentuvasta integroidusta sovelluskerroksesta, tietoturvaa tietenkään unohtamatta. IBM:n vastaus tähän haasteeseen on Cloud Pak ja sen mukana tuleva Red Hat OpenShift –käyttöoikeus Kubernetes-ympäristöjen hallintaan. OpenShift on keskeinen komponentti palapelissä ja tuo merkittävää lisäarvoa asiakkaille siirryttäessä ajamaan sovelluksia konteissa laajemmin.

Monet asiakkaat ovat jo testanneet kontteja, mutta vasta alle 30% yrityksistä maailmanlaajuisesti käyttää niitä tuotannossa. Tilanne kuitenkin muuttuu vauhdilla, sillä Gartnerin ennusteen mukaan 75% organisaatioista tulee käyttämään konttiteknologiaa tuotantoympäristöissään vuoteen 2022 mennessä*.

Suurimpia hyötyjä konttiteknologian käytössä asiakkaan näkökulmasta ovat mm:

  • Tehokkaampi IT-resurssienhallinta
  • Helpompi hallittavuus ja ylläpidettävyys
  • Parempi yhteistyö sovelluskehitystiimien ja IT:n välillä
  • Nopeampi käyttöönotto

Tällä videolla käydään lyhyesti läpi sitä, miten OpenShift helpottaa merkittävästi niin sovelluskehittäjien, kuin myös IT-ylläpitäjienkin työtä.

Asiakkaat ovat miettimässä näitä ratkaisuja nyt, joten meidän kaikkien on syytä olla tässä keskustelussa vahvasti mukana. Maailmalla OpenShift on jo saanut merkittävän jalansijan konttien hallintateknologiana, mutta Suomessa se vasta hakee paikkaansa organisaatioissa. Monesti nähdään, että toistaiseksi konttiympäristöjä on vasta vähän ja/tai niitä ajetaan vain yhdellä alustalla. Näin ollen hallinta on vielä toistaiseksi mahdollista ilman ”kokoavaa” kerrosta, jonka OpenShift tarjoaa.

Pidemmän päälle tämä lähestymistapa ja liiallinen tukeutuminen esim. yhteen pilviratkaisuun voi pahimmillaan luoda uudenlaisen vendor lock-in –tilanteen, mikä puolestaan ei ole asiakkaille yleensä se toivottu lopputulos, päinvastoin. Ollaksemme valmiina tarjoamaan asiakkaille asiantuntevaa apua keskustelussa kokonaisvaltaisemmin, on tärkeää, että IBM-kumppanit pystyvät neuvomaan asiakkaita välttämään pahimmat sudenkuopat myös alustan osalta. Nostamalla hallintakerros ”ylemmäs”, saadaan tarvittavaa osaamista kohdennettua paremmin ja asiakkaalle jää enemmän joustonvaraa itse alustan suhteen – on se sitten paikallisessa konesalissa, pilvessä tai hybridimallissa useampia vaihtoehtoja hyödyntäen.

Viimeistään nyt kannattaa siis todella tutustua IBM:n kumppaneilleen tarjoamiin Red Hat –materiaaleihin ja koulutuksiin. Tai mikäli teillä ei ole halua lähteä itse kouluttautumaan konttimaailman saloihin, olethan yhteydessä meihin, niin etsitään teille sopiva kumppani tälle puolelle.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Cloud Pakeista -blogisarjan seuraavissa osissa tulemme syventymään enemmän IBM Cloud Pakeihin ja siihen, miksi kumppaneiden Suomessa kannattaa kiinnittää niihin entistäkin enemmän huomiota.

Blogisarjamme lisäksi IBM järjestää suomalaisille kumppaneille ”Kysy Cloud Pakeista ” -webinaarin 12.11. klo 12.30 alkaen. Tämä on erinomainen tilaisuus nostaa esille omia kysymyksiä ja ajatuksia Cloud Pakeihin liittyen. Paikallinen IBM-tiimi on vastaamassa mieltä askarruttaviin asioihin ja kertomassa omia kokemuksiaan asiakastilanteista.

Voit ilmoittautua webinaariin jo tänään! Cloud Pakeihin liittyviä kysymyksiä kannattaa laittaa tulemaan jo etukäteen sähköpostitse: jonna.melodasilva@pedab.fi. Tiimi rakentaa viestien perusteella mahdollisimman relevantin rungon ja sisällön webinaarille ja pyrkii näin tuomaan kumppaneille lisää työkaluja asiakaskeskustelujen käymiseksi. 

Pedab Suomen tiimi on valmiina auttamaan kaikissa Cloud Pakeihin tai yleisemmin IBM-kumppanuuteen liittyvissä asioissa – olethan meihin yhteydessä! Yhteystietomme löydät täältä

Tutustuthan myös Cloud Paks -blogisarjamme muihin, tähän mennessä julkaistuihin osiin: 

Osa 2: Konttipohjaiset ohjelmistot
Osa 3: Hyperautomaatio digitalisaation mahdollistajana
Osa 4: Vanhan ja uuden tasapaino 
Osa 5: Monipilviympäristöjen tehokas hallinta 
Osa 6: Datan hallinta ja hyödyntäminen