What do you want to search for?

Blog

PÄÄTELAITTEET HALLINTAAN JA TIETOSUOJA KUNTOON

24 marraskuun, 2020

Tiesitkö, että valtaosa organisaatioiden tietosuojaongelmista lähtee liikkeelle työntekijöiden mobiililaitteista? Hallinnoimattomat päätelaitteet, erityisesti älypuhelimet, aiheuttavat suurimpia tietosuojariskejä monilla aloilla. 

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimukset tuovat uusia näkökulmia päätelaitehallintaan – erityisesti mobiililaitteiden hallintaan.  Aiemmin riitti, että työnantaja huolehti liiketoimintasovellustensa tietosuojasta ja oman lähiverkkonsa tietoturvasta. Valitettavasti tänä päivänä se ei enää alkuunkaan riitä, sillä varjo-IT eli organisaation ulkopuoliset pilvipalvelut ja julkiset mobiilisovellukset ovat yhä suuremmassa roolissa päivittäisissä työtehtävissä. Esimerkiksi reaaliaikaisen viestinnän eli ”chatin” tai eri medioiden jakamiseen erikoistuneiden ”pilvien” osalta varjo-IT on jo vahvasti ohittanut organisaatioiden oman IT:n tarjoamat palvelut. Uudemmissa pienyrityksissä ei näihin toimintoihin tyypillisesti enää olekaan tarjolla muita kuin ulkoisia ratkaisuja.

Rakkaalla lapsella tai rumalla ankanpoikasella – riippuu näkökulmasta – on monta nimeä, mutta yhteistä globaaleille pilvipalveluiden ja mobiiliappien tarjoajille on, etteivät EU:n tietosuojavelvoitteet ole ainakaan vielä valuneet tarkoitetulla tavalla niiden palvelutuotantoon, vaan sääntelyn tarkoittamaksi tietojen käsittelijäksi jää tiedot palveluun tai sovellukseen ladannut käyttäjä ja hänen organisaationsa! Viime aikoina julkisuudessa esillä olleet, puutteellisesta tietoturvasta johtuneet tietosuojaskandaalit ovat vasta varoitus tulevasta. Kiristykseen johtanut tietovuoto oli seurausta jo vuosia sitten tapahtuneista tietoturvan laiminlyönneistä. Vastaavia laiminlyöntejä paljastuu nyt mobiililaitteista lähes päivittäin.

Koska on yleisesti tunnettua, että varjo-IT:n ja sitä kautta myös varjodatan määrä on suurimmillaan mobiililaitteissa, joissa myös pilvipalvelu- ja sovellustarjonta on monipuolisinta ja niiden välttämisestä on tehty lähes mahdotonta. Näin ollen väitämme, että myös mobiilipäätelaitteiden suojaaminen ja hallinta on tänä päivänä kaikkein eniten huomiota ja resursseja ansaitseva alue. Onko teidän organisaatiossanne näkyvyyttä siihen, ovatko käyttäjät ovat päivittäneet puhelimensa käyttöjärjestelmän esimerkiksi CVE-2020-0096 -ongelman takia?

Pedab UEM nostaa IBM MaaS360 -teknologiaa hyödyntävän päätelaitehallinnan uudelle tasolle tarjoamalla parempaa palvelutasoa ja toteutuneen käytön perusteella tapahtuvaa laskutusta. Käyttöönotto ja peruskäyttö on tehty helpoksi Watson-tekoälykonfiguroinnin avulla. Päätelaitehallintapalvelumme avulla saatte kaikki päätelaitteet työasemasta puhelimeen saman hallinnan alle ja voitte ohjata niiden päivityksiä sekä tietoturvaa aivan kuten työasemien ja palvelimien osalta on tehty jo vuosikymmeniä.

Lue lisää täältä ja ota meihin yhteyttä lisätietojen saamiseksi.